Blog

Locavore Restaurant

Admin I Hírek I 2016 JÚL 11 23:18

Locavore Restaurant - filozófia a budai étteremben

A nyüzsgő Várnegyedből tíz perces sétautat követően érünk át Budapest egyik legcsendesebb részébe, a Tabánba. Már-már, mintha a városon kívül, a természetben járnánk, túra a város szívében. Ebben a zöldövezeti, nyugodt környezetben, az Oxygen Wellness központban található a Locavore Étterem. Nyári hőségben, frissítő mellett mutattam meg az étterem vezetőjének egyedi asztalfoglalást közvetítő szolgáltatásunkat. Nyitottság és együttműködés volt a válasz, így a Locavore Étterem az elsők között csatlakozott hozzánk.

Az étterem mind nevében, mind működésében az Amerikából induló locavore mozgalmat képviseli. A mozgalom filozófiája, hogy minél több környékbeli termelő által előállított minőségi alapanyag kerüljön felhasználásra. A Locavore ennek megfelelően bevált termelői körrel rendelkezik, amely (a teljesség igénye nélkül) a friss zöldségeket, húsokat, sajtokat, tojást, vagy akár a lisztet biztosítja ahhoz, hogy kiváló szakmai felhasználást követően ízletes, friss étel kerüljön a vendég tányérjára.

Az elképzelés örvendetes, hiszen mindazonáltal, hogy a kis termelőktől beszerzett alapanyagok megkérdőjelezhetetlenül hozzátesznek az ételek ízéhez, minőségéhez, számos termelő boldogulását, gazdálkodásának fenntarthatóságát is elősegíti.

A Locavore megjelenésében egy elegáns business étterem, tágas nagy terekkel, ízléses berendezéssel. A két szinten elhelyezkedő panoráma teraszokon tavasztól kora őszig gyönyörű budai panoráma mellett fogyaszthatunk a nap bármely időszakában. Egész napos a nyitva tartás, napszaknak megfelelő reggeli, ebéd és vacsora kínálattal várják a vendégeket.

Az étterem konyhája a tradicionális magyar konyha alapjaitól indul, középpontban az újragondolt és a szezonhoz igazított ismert fogásokkal. Természetesen ezen ételek esetén domborodik ki a ’locavoritás’ – az aktuálisan a termelőktől beszerezhető idény alapanyagok tökéletes felhasználása.

A Locavore kiválóan alkalmas céges rendezvények (különterem rendelkezésre áll), üzleti tárgyalások lebonyolítására, de baráti, családi összejöveteleknek is ideális helyszíne. Reményink szerint 2017-ben is együtt tudunk működni, és közvetíthetjük kedvezményes ebéd és vacsora meghívásaikat felhasználóink felé.

http://locavore.hu