Blog

Busó Bistro

Admin I Hírek I 2016 JÚL 12 23:02

Busó Bistro - hagyományos magyar étterem a Bazilikánál

Annak ellenére, hogy a forgalom miatt 30 perc késéssel értem oda, nagyon kedves fogadtatásban részesültem a Bazilika melletti Busó Bistroban. A Szent István teret jellemző nyüzsgés közepette egy nagyon nyugodt negyedórában tudtuk leegyeztetni az online asztalfoglalás új, általunk kínált módszerét a hely fiatal vezetőjével. A megbeszélésünk sikeres volt, a Busóban hamar meglátták, hogy oldalunkon közvetlenül az étterem hívhatja meg egy ebédre, vagy vacsorára a vendégeket.

 

Ha Budapesten egy csapat összeterelt turistának feltesszük a kérdést, tegye fel a kezét, aki nem látta ittléte során a Szent István Bazilikát, valószínűleg mindössze egy-két kar emelkedik csak a magasba, azokat is valószínűleg tévedésből lendítette tulajdonosuk. A 19. században neoreneszánsz stílusban épült Bazilika Budapest kiemelt látványossága, egyike a főváros nem csak turisztikai, hanem a helyiek által is közkedvelt csomópontjainak.

A Szent István tér ideális találkozó-, illetve kiindulópontja sokaknak, akik a nap történéseit, családi, baráti vagy üzleti ügyeiket egy ebéd vagy vacsora mellett szeretnék megbeszélni. A Bazilika tövében elhelyezkedő Busó Bistro árnyékos terasza, vagy a busó hagyományoknak megfelelően dekorált belső tere erre tökéletesen megfelel. Igazi magyaros hangulatú, a busó népi motívumvilágot a busó-bisztró hangulatba átültető budapesti étterem.

A konyha teljes mértékben a magyar tradíciókat képviseli, az étlap átfogóan reprezentálja kulináris hagyományainkat. Az ide érkező turista magas minőségben megkapja az autentikus magyar konyha legjavát mind az ízt, mind a körítést - gondolok a kis bográcsra és a piros zománcos lábosra – illetően. Ez része annak  a csomagnak amiért hazánkba jött. Ugyanakkor nekünk sem esik nehezünkre kimondani, hogy múltunk (és jelenünk) ezen meghatározó kultúr elemeit ne fogyasztanánk mi magunk is szívesen. A Busót a magyaros ízekhez szokott, így erre (is) joggal kritikus hazai közönség is szívesen látogatja, hiszen a magyar konyhánkat nagyszerűen bele lehet, sőt kell, illeszteni a Budapest által nyújtott változatos kulináris skálába. A Busó Bistro ezt színvonalasan, nagyszerű szerviz mellett valósítja meg.

A hét minden napján várják a betérő vendéget! Asztalfoglalás már nálunk is. Szeretnénk a Busó által meghírdetett szabad asztalokat vendégekkel megtölteni!