Blog

Tüke Borház

Admin I Hírek I 2016 JÚL 15 10:43

Tüke Borház - bor és vacsora a Mecsek oldalában

Múlt századi épületek, kanyargó, dimbes-dombos macskaköves utcák, messziről morajló vízimalom hangja. Hangulatos séta vezetett úticélunkhoz, a pécsi Tüke Borházhoz. Az egykori borospince, ma teraszos étterem, több, mint 100 éve áll a város fölött, a  Mecsek oldalában, Pécs parkokkal, romokkal, barlangokkal tarkított, festői Tettye városrészében. Itt találkoztunk először Ungival, akivel jó kedélyű beszélgetés során meg is egyeztünk az együttműködésről. Tavasztól őszig a Tüke borház meghívásait is közvetítjük oldalunkon!

 

Ahogyan közelítettük a borház felé, először a domboldalon sorakozó, gondosan művelt szőlőtőkéken akadt meg a szemünk, amelyek a műemléki környezettel együtt különleges, múltbéli atmoszférát teremtenek.

Kellemes, közvetlen fogadtatásban volt részünk. Az árnyas teraszon foglaltunk helyet, itt beszélgettünk házigazdánkkal, Ungurán József borásszal. Miközben gyönyörködtünk a panorámában, élveztük a nyugodt környezetet, és a házi készítésű szörpöt, megtudtuk, hogy kezdetben kizárólag borospinceként üzemeltek, majd az évek során a szakmai borkínáláshoz párosult az egyedi, kizárólag parázson és szabadtűzön készült húsételekre összpontosító konyha. A fogásokat, így az egyedileg érleltetett kiváló steak húsokat a vendég szeme láttára készítik el. Nincs felesleges körítés, a minőségi hús eredeti ízét kínálják nekünk az idényhez igazítva!

A kiválasztott fogáshoz passzoló térségi bor ajánlása, illetve a több tételes borkóstoló összeállítása a házigazda és egyben kiváló szakember érdeme. Az élményt kézzel készített borbonbonokkal tehetjük még  emlékezetesebbé.

A tulajdonos őszinteségét, határozottságát tükrözi a hely. Minőség és letisztult kínálat, ahol az ízek dominálnak. Azoknak ajánljuk a Tükét, akik szeretnének kiszakadni a város zajából és festői környezetben költenének el egy hangulatos vacsorát. Online asztalfoglalás rajtunk keresztül is.

www.tukeborhaz.hu