Blog

Halasi Pince

Admin I Hírek I 2016 JÚL 25 23:47

Halasi Pince - elegancia Villány szívében

A borkészítéséről és vendégszeretetéről híres Villányi borvidék jeles képviselője, a Halasi Pince is csatlakozott A Te asztalod online asztalfoglalást közvetítő innovatív szolgáltatáshoz. Oldalunkon partner éttermek, mostantól köztük a Halasi Pince, közvetlen 'invitálását' közvetítjük felhasználóink felé. A kedvezményes szabad asztalokat tehát maga a Halasi Pince személyzete hirdeti meg és kizárólag nálunk érhetőek el! A regisztráció egyszerű és díjmentes! Villányban barangolva mindenképpen érdemes ellátogatni a Halasi Pince éttermébe.

 

Még javában a honlap fejlesztés stádiumában voltunk, amikor Halasi Gergelynek, a Halasi Pince egyik tulajdonosának megmutattuk induló szolgáltatásunk terveit. Mivel a Villányi borvidék jelentősége megkérdőjelezhetetlen a magyar gasztronómiában és a magyar kultúrában, fontosnak találtuk, hogy a tradícionális borok 'otthonában' is kiváló partnert találjunk. A Halasi családi birtok pedig ezen térség egyik jeles képviselője. Rövid egyeztetés után kialakuló kölcsönös szimpátia eredményeként hamarosan megegyeztünk a számunkra igen megtisztelő együttműködést illetően. Reményeink szerint 2017-ben számos ajánlatot tudunk közvetíteni felhasználóink felé!

 

"VILLÁNY, TERMÉSZETESEN

A Villányi borvidék talán legátfogóbb ismertetését a Villány-Siklósi Borút egyesület kezelésében lévő villanyiborvidek.hu nyújtja. Mi is erre az adatbázisra támaszkodtunk, amikor 2016. nyarán rövid felfedező túrára indultunk pécsi bázisunkról. Végső célunkat, Villányt, Palkonyán és Villánykövesden át értük el. Mindkét település lenyűgöző. Egyedülálló, ahogyan a történelmi, apró borospincék a településeken átvezető utat szegélyezik. A pincesorok között bolyongva a természet, a múlt és a nyugalom különleges ötvözete járja át az embert. A pincék egész évben nyitva állnak az érdeklődők előtt, így a borkészítés minden fázisába betekinthet az érdeklődő. A helyi termelők, borászok készséggel állnak a vendégek rendelkezésére.

Villánykövesdről egy ugrásra található a történelmi borvidék névadó települése, Villány. A település mai kultúráján és összetételén a 18. század végén betelepülő német, sváb szőlőművesek hatása érződik. A térségre jellemző szőlőfajták palettája a történelmi, a növényegészségügyi illetve a modern időkben a tudományos okokból kifolyólag folyamatosan változott. Legdélibb fekvésű borvidékünk melynek szubmediterrán éghajlata kiváló adottságot biztosít a szőlőműveléshez. A vidék döntően vörösborairól ismert, legjellemzőbb fajtái az oportó, kékfrankos és a cabernet sauvignon.

Villányban egész évben programokkal és látványossággal várják a látogatókat. A település és maga a régió, minden évszakban mást és mást tartogat, de bármikor is járunk erre, érdemes ellátogatni a Halasi Pincébe, ahol szeretettel és nyitottsággal várják a betérő vendéget.


"A TÁJ, A VIDÉK SZERETETE

A Halasi Pincészet minden igényt kielégítő, komplex kikapcsolódást nyújt a gyönyörű Villány szívében. A családi pincészetet a tradíció és a kiemelkedő minőségű bortermelés iránti elkötelezettség élteti immár generációk óta. Mind a borok, mind az ételek, mind az egész épületegyüttes az igényes kézművesség jegyeit hordozza magán.

A tíz hektáron elhelyezkedő családi birtok minden szőlőtőkéje kiemelt gondoskodásban részesül. A tradicionális borkészítés folyamán kiemelten ügyelnek arra, hogy a szőlő egyedi, koncentrált ízét megőrizzék egészen a pohárig. Ezen küldetés sikeréről szakmai 'idegenvezetés' mellett prezentált borkóstoló során bizonyosodhat meg a látogató.

A Halasi Pince étterme elkötelezte magát, hogy megtalálja a harmóniát a birtok kiváló minőségű borai és a felkínált ételek között. Ennek érdekében a döntően magyaros fogásokat felvonultató ételkínálat minden tételét precízen, a hagyományos és a modern konyhai eljárások ötvözésével készítik, és a megfelelő bortétellel párosítják. Az étterem az egyszerű eleganciát képviseli, ez által szeretnének vendégeiknek páratlan kulináris élményt nyújtani.

A nagyszerű ételek és borok elfogyasztását követően pedig nem kell azonnal elköszönni a háziaktól! A Halasi Pince panziója egyedi, komfortos szobákat ajánl, ha a borkóstolást hosszabbra, villányi kirándulásunkat, ezzel együtt a pincészet életének megismerését több naposra tervezzük.

A Halasi Pince kedvezményes ajánlatai, szabad asztalai ezentúl ajánlataink között is elérhetőek lesznek, meghívásukat mi is közvetítjük!

www.halasipince.com


Halasi Pince asztalfoglalásHalasi Pince