Blog

Pavillon de Paris

Admin I Hírek I 2017 FEBR 12 22:47

Pavillon de Paris - Elegáns francia étterem Budán

Kezdettől fogva célként tűztük ki, hogy ateasztalod.hu szolgáltatásunkhoz csatlakozó éttermek Budapest és az ország változatos kulináris kínálatát minél jobban reprezentálják. A francia konyha képviseletét illetően mindenképpen szerettük volna megkeresni a Budán található, autentikus Pavillon de Paris éttermet. A több szempontból is egyedi étteremben 2016 nyarán találkoztunk az étterem egyik vezetőjével, Juhász Tamással, akivel sikerült megegyeznünk az együttműködésről. Immár az igényes francia konyha szerelmesei nálunk is megtalálhatják a Pavillon de Paris ajánlatait!

A budai Várhegy lábánál helyezkedik el Budapest Víziváros része, melynek kis utcái, műemléki templomai, lakóházai máig őrzik a régi idők hangulatát, a városrész gazdag történetét. Ebben a városrészben, a Fő utca 20. szám alatt – szemben a Francia Intézettel – található Buda legrégebbi épületeinek egyike. Története Mátyás király koráig, mai formája a 19. század első feléig vezethető vissza. Az épület – melynek belső udvarában működik a Pavillon de Paris francia étterem – a mai napig megőrizte a múlt század hangulatát.

Meleg, késő nyári napra esett a megbeszélt találkozónk, így mikor a Fő utcáról nyíló tetszetős vaskapun beléptünk a tágas kertbe, jól esett annak hűvös, árnyékos mikroklímája. Sosem jártunk még a Pavillonban korábban, így a kedvező élettani hatásokon túl több kellemes meglepetés is ért minket. A ligetes, fákkal tűzdelt kerthelyiséget minden irányból magas kőfalakra felfuttatott buja növények, bokrok veszik körbe. Az apró kavicsos út mutatja, hogy merre találhatóak az asztalok, melyek a természet által kialakított növényzet és a kisebb szinteltolások eredményeként létrejövő bájos rendezetlenséggel várják a vendégeket. A kert nem precízen kialakított, megtervezett, hanem szerencsére megtartották annak a természet formálta képét. Kellemes meglepetés, hogy egy ilyen eldugott, érintetlennek tűnő zöld területet lehet találni Buda szívében.

"Párizs kertje

Pavillon de Paris - a te asztalod

Mintha a 20. század eleji Párizsba repülnénk vissza, annak a kornak a – feltételezett – romantikus világát teremti meg a kerthelyiségbe harmonikusan 'illesztett' francia étterem. Stílusos vas székek, fehér asztalterítők és szalvéták, elegáns, hófehér teríték. Az egésznek van egy magasztos és megnyugtató kisugárzása, mely ha az időt nem is forgatja vissza, de határozottan lelassítja annak múlását. A kert egy részét, egy nyáron teljesen nyitható, télen teljesen zárható és fűthető elegáns veranda foglalja el, melynek részét képezi az étterem viszonylag kis méretű konyhája.

Az egyeztetés során alkalmunk nyílt az étterem koncepcióját és elképzeléseit megismerni. Törekszenek a francia konyha egyedi elemeit, ismert alapanyagait, feldolgozási technikáit reprezentálni a menüben. Hetente több szállítmány érkezik Franciaországból, hiszen így lehet a lehető legjobban szemléltetni a francia konyha friss, egyedi alapanyagokra épülő ízvilágát. A menüsor az aktuális évszakot, illetve Szabó Ferenc chef kreativitását tükrözi.

Szabó Ferenc chef - Pavillon de Paris - a te asztalod

A komplex gasztronómiai élmény érdekében négy és hat fogásos degusztációs menüt is kínálnak, mely igyekszik átfogóan bemutatni a francia étkezési szokásokat. Burgundi csiga, francia fürj ugyanúgy megtalálható az étlapon, mint a kacsa és természetesen a francia sajtválogatás. Az ételek tradicionális francia receptek újragondolásával készülnek és igényes kompozícióban kerülnek a vendég elé. Az éttermet 2016-ban a Magyar Konyha Magazin beválasztotta Budapest Top 10 Gasztrokalauzban a legjobb tíz mediterrán konyhát képviselő konyha közé!

Kedvünk lett volna a beszélgetést átfordítani egy késői ebédbe, de sajnos egy másik egyeztetett időpontunk is volt, ahová el kellett indulnunk. Az étteremtől és a vezetésétől pont azt vártuk, amit elképzeltünk: kiemelkedő gasztronómia, gyönyörű környezet és figyelmes kiszolgálás arányos ötvözetét. Szeretnénk ez úton is megköszönni, hogy együttműködhetünk a Pavillon de Paris étteremmel, és nagyon reméljük, hogy a közeljövőben minél több kedvező ajánlatukat tudjuk ateasztalod.hu felhasználói felé közvetíteni.

fotók: Pavillon de Paris - facebook profil